• track en trace1
  • bedrijf 2
  • bedrijf 2
  • bedrijf 2
  • bedrijf 2

Kwaliteit

Kwaliteit, voedselveiligheid en veiligheid van de medewerkers zijn belangrijk voor Boschma slachtbedrijf Texel. Het slachtbedrijf Texel heeft een E.E.G. erkenning waardoor continu aan strenge eisen moet worden voldaan. Hier wordt het bedrijf regelmatig op gekeurd door het NVWA die als onafhankelijke organisatie erop toeziet of wij ons houden aan de nationale en internationale wet- en regelgeving volgens HACCP. Het NVWA komt naast de slachtdagen jaarlijks tientallen keren ons bedrijf controleren. Hierbij wordt bijvoorbeeld de hygiëne beoordeeld, maar ook de reinigings- en ontsmettingsplaats die dusdanig is ingericht dat ieder vervoermiddel deugdelijk en efficiënt kan worden gereinigd en ontsmet. Het kwaliteitsplan van Boschma Slachtbedrijf Texel omvat de verschillende werkwijzen waarmee intern wordt gewerkt. Op basis hiervan wordt de kwaliteit en voedselveiligheid van geproduceerde producten geborgd.

Gezonde dieren en dierwelzijn

Nadat de dieren allemaal aangevoerd zijn worden de transportpapieren verzameld en als pakket overgedragen aan de NVWA die in alle vroegte met de eerste boot naar Texel komt. De deskundige dierenarts controleert of alle gegevens compleet zijn en of alle dieren in goede gezondheid aanwezig zijn op de slachtplaats. Dierwelzijn is belangrijk; voor het betreffende dier maar ook voor de kwaliteit van ons product. Om dit te borgen volgt ons personeel hiervoor een speciale cursus en worden camerabeelden maandelijks door de NVWA gecontroleerd.

Keuring en controle op karkassen

Voedselveiligheid vinden wij belangrijk. Hygiëne is essentieel voor een veilig product. Ieder kwartaal worden verschillende karkassen daarom bemonsterd. De verschillende microbiologische controles worden door een RvA geaccrediteerd laboratorium uitgevoerd. Bij afwijkingen worden de producten direct geblokkeerd en onderzoeken we de oorzaak waarna gepaste maatregelen kunnen worden genomen.

Slachtbedrijf Texel

Traceerbaarheid door het gehele slacht- en verwerkingsproces

‘Track and Trace’; Ieder dier wat binnen komt bij Boschma slachtbedrijf Texel is door het gehele proces binnen het bedrijf te volgen met de meest moderne technieken. De dieren worden voor binnenkomst gecontroleerd in de I&R databank van het LNV. Bij goedkeuring worden deze gegevens direct klaargezet in het automatische traceersysteem. Deze gegevens worden door het gehele proces binnen het slachtbedrijf gebruikt. Bij weging van het karkas wordt dit gelabeld met het levensnummer van het dier en het UBN nummer van het betreffende bedrijf. Door dit geautomatiseerde systeem waarborgen wij dat ieder product de deur uit gaat met duidelijke traceerbaarheid.

Meten is weten

Het is belangrijk om met degelijk materiaal te werken. De verschillende werktuigen die gebruikt worden tijdens het slachtproces krijgen heel wat te verduren op een dag. Wij zorgen ervoor dat deze regelmatig worden gekeurd. Ook onze kettingen en haken worden hierin meegenomen. En wat dacht je van de weegschalen die worden gebruikt tijdens het slachtproces en tijdens de verdere verwerking? Meten is weten en dit doen wij dan ook regelmatig om de kwaliteit te borgen maar tevens om de veiligheid van onze medewerkers te kunnen garanderen.