• 7
  • rund 9
  • Boschma_03
  • IMG_0611_1
  • rund 10
  • IMG_2983
  • vacumeren

Boschma Slachtbedrijf Texel

In de afgelopen jaren is de omzet van Boschma slachtbedrijf Texel gestaag gegroeid. Daarom is het gebouw qua omvang verdubbeld en groeit ook ons team met vakbekwame mensen. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een hecht team die goed op elkaar is ingespeeld. Tevens hebben wij regelmatig een stageloper. Wij zijn een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen. Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die graag de mouwen opstropen en blij worden van gevarieerd werk. Als je geïnteresseerd bent neem dan contact op met Cor Boschma.

Even voorstellen: Cor Boschma

Als 9-jarig jochie was Cor Boschma (1976) niet weg te slaan bij de dorpsslager van Sexbierum (Fr.). Toen wist hij al: later als ik groot ben, wil ik ook ‘in het vlees’. Een droom die werkelijkheid zou worden.

Het beroep van slachter zit in de genen. Zijn overgrootouders hadden in Friesland al een slachterij. Opa Cor (1923) was gedeeltelijk slachter en daarnaast ook veekoopman. Een hakmes met inscriptie aan de wand in het huidige bedrijf vormt een fraaie herinnering. Cor’s vader zat niet in het vlees, maar de jonge Cor weer wél. De reden: vlees is gewoon een heel mooi product. Zeker als hieraan een goed leven vooraf is gegaan. Hoe groter het dierenwelzijn, hoe beter.

Na als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) bij diverse slachtbedrijven ervaring te hebben opgedaan en te hebben rondgekeken, belandde hij op Texel. Een kennis tipte hem dat slachter Aad van Heerwaarden - al jarenlang actief en een echte vakman - iemand zocht om te helpen. Een stap in het onbekende, want Cor was nog nooit op Texel geweest. Tijdens een zomer in een stacaravan leerde hij het eiland kennen en dat beviel zo goed, dat hij de overtocht definitief maakte. In 2010 werd hij mede-vennoot en per 1 februari 2013 nam hij het bedrijf over onder de naam Boschma Slachtbedrijf Texel.

Werknemers Boschma Slachtbedrijf Texel

Rinnie Hoekstra

Rinnie woont in Harlingen. In zijn vrije tijd gaat hij graag vissen. Hij werkt als slachter bij Cor, beent de runder karkassen uit en voert daarnaast technische werkzaamheden uit. Rinnie is al van jongs af aan werkzaam in het slagers vak en werkt sinds 2012 voor Slachtbedrijf Texel. Rinnie en Cor kennen elkaar vanuit Slachterij De Witte in Harlingen. Hier heeft Cor na zijn MAVO een aantal jaren samen met Rinnie gewerkt. De meeste mensen kennen Rinnie onder de naam Scooby.

Alexandra Vermeulen-Hin

Alexandra, wonend in Oudeschild, heeft ruim 30 jaar gewerkt voor Slagerij Beverdam in Den Burg. Toen deze slagerij de deuren sloot heeft ze tijdelijk in een andere sector gewerkt. Het werk met vlees is altijd haar passie geweest. Ze is dan ook blij dat ze alweer jaren bij Boschma Slachtbedrijf Texel werkzaam is. Ze is vier dagen per week werkzaam bij het bedrijf en is onze expert op het gebied van de gourmet- en barbecue- schotels. Alexandra houdt niet van stilzitten en is dan ook graag in beweging. In haar vrije tijd sport ze dan ook graag en indien mogelijk doet ze zoveel mogelijk lekker op de fiets.

Anouk van Waaijen

Anouk is op het eiland Texel gekomen dankzij een stage in de lammerij periode voor haar studie veehouderij. Ze heeft een Texelse aan de haak geslagen en is daarna niet meer van het eiland af geweest. Ze is breed inzetbaar in de slachterij en is voor velen het gezicht van ons bedrijf omdat ze het transport verzorgd over het eiland en aan de vaste wal. Maar ook op slachtdagen springt ze bij indien nodig waarbij ze voornamelijk aan het einde van de slachtlijn karkassen weegt en zorgt voor een goede registratie om de traceerbaarheid te waarborgen. Anouk is een bezige bij want naast haar werk runt ze tevens een boerencamping en is ze gek op paardrijden en mountainbiken.

Henkjan Veldman

Henkjan woont in het oosten van Friesland in Surhuisterveen. Tijdens de slagersvakschool is Henkjan als leerling slager begonnen bij ons. Inmiddels is hij niet meer weg te slaan met een fulltime baan. Henkjan vind het groffere werk het leukste. Denk aan het uitbenen en slachten. Maar ook andere klussen gaat hij niet uit de weg. In de weekenden zit hij graag op de motor en rijd hij wedstrijden in de competitie NK grasbaan. Als hij niet op de motor zit in het weekend dan is hij te vinden op een barkruk of op de dansvloer tijdens een tent- of dorpsfeest.

Ferry Mulders

De Noord-Hollandse Ferry woont inmiddels alweer jaren in Harlingen. Dit is een prima uitvalbasis voor zijn werk als ZZPer in Friesland en in Noord-Holland. Ferry is een vakman in het slachten van runderen, lammeren en varkens. Als ZZPer helpt hij ons op maandags slachten. In zijn vrije tijd gaat Ferry er graag met Anja en hun witte herder erop uit. En zondags lekker op de bank voor de Formule 1.

Jac Nuland

Jac is woonachtig in Den Helder en heeft voorheen samen met Cor op de werkvloer gestaan in Schagen en is op het eiland gaan werken bij Hoeve vrij en Blij als slager. Inmiddels is hij alweer enkele jaren een vaste kracht in ons team. Als vader van vijf kinderen heeft hij een druk leven maar toch ook nog tijd voor hobby’s. Jac heeft een brede interesse in theologie maar is daarnaast ook zeer kunstzinnig. Geef Jac wat pur en een verfkwast en hij maakt er wat moois van.

Isabel Boschma-van der Star

Isabel woont samen met Cor in de Waal. Als zesjarig meisje van de boerderij kwam zij al met haar vader in de slachterij van Siep de Boer in De Cocksdorp. Haar ervaring en interesse in de veehouderij zorgen ervoor dat zij regelmatig werkzaam is op het ouderlijk bedrijf maar ook binnen Boschma Slachtbedrijf Texel. Zij ondersteund Cor met administratieve- en PR gerelateerde werkzaamheden. Naast deze werkzaamheden is Isabel werkzaam als bedrijfsadviseur bij Flynth en Rombou.

Slachtbedrijf Texel

Rondleidingen

Een bezoek aan Slachtbedrijf Texel is mogelijk. Wilt u via een rondleiding een kijkje achter de schermen krijgen dan kan dit op afspraak. Cor Boschma en zijn medewerkers kunnen je alles vertellen over het beroemde Texels lamsvlees, Texels Rundvlees en met name de verwerking ervan.