• IMG_0456_1
  • 7
  • rund 9
  • Boschma_03
  • IMG_0611_1
  • rund 10
  • IMG_2983
  • vacumeren

Boschma Slachtbedrijf Texel

In de afgelopen jaren is de omzet van Boschma slachtbedrijf Texel gestaag gegroeid. Daarom is het gebouw qua omvang verdubbeld en groeit ook ons team met vakbekwame mensen. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een hecht team die goed op elkaar is ingespeeld. Tevens hebben wij regelmatig een stageloper. Wij zijn een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen. Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die graag de mouwen opstropen en blij worden van gevarieerd werk. Als je geïnteresseerd bent neem dan contact op met Cor Boschma.

Even voorstellen: Cor Boschma

Als 9-jarig jochie was Cor Boschma (1976) niet weg te slaan bij de dorpsslager van Sexbierum (Fr.). Toen wist hij al: later als ik groot ben, wil ik ook ‘in het vlees’. Een droom die werkelijkheid zou worden.

Het beroep van slachter zit in de genen. Zijn overgrootouders hadden in Friesland al een slachterij. Opa Cor (1923) was gedeeltelijk slachter en daarnaast ook veekoopman. Een hakmes met inscriptie aan de wand in het huidige bedrijf vormt een fraaie herinnering. Cor’s vader zat niet in het vlees, maar de jonge Cor weer wél. De reden: vlees is gewoon een heel mooi product. Zeker als hieraan een goed leven vooraf is gegaan. Hoe groter het dierenwelzijn, hoe beter.

Na als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) bij diverse slachtbedrijven ervaring te hebben opgedaan en te hebben rondgekeken, belandde hij op Texel. Een kennis tipte hem dat slachter Aad van Heerwaarden - al jarenlang actief en een echte vakman - iemand zocht om te helpen. Een stap in het onbekende, want Cor was nog nooit op Texel geweest. Tijdens een zomer in een stacaravan leerde hij het eiland kennen en dat beviel zo goed, dat hij de overtocht definitief maakte. In 2010 werd hij mede-vennoot en per 1 februari 2013 nam hij het bedrijf over onder de naam Boschma Slachtbedrijf Texel.

Werknemers Boschma Slachtbedrijf Texel

Appie Kamminga

Appie komt uit Beesterzwaag in Friesland. Cor Boschma heeft jaren gewerkt als zzp’er voor de slachterij van Appie. Nu zijn de rollen omgedraaid en werkt Appie sinds 2014 als zzp’er voor Cor. Hij voert allerlei werkzaamheden uit waaronder het slachten en verwerken van vlees. Appie werkt al heel zijn leven als slager en vindt het werk zo leuk omdat iedere dag anders is, en ieder dier wat verwerkt wordt anders is. Zijn collega’s en de gezellige sfeer bij Boschma Slachtbedrijf Texel maken het werk zo leuk dat hij drie dagen in de week om half vijf opstaat om naar Texel af te reizen.

Gerrit Terwind

Gerrit is 76 jaar en woont in Oosterend. Zijn loopbaan is begonnen bij Slagerij Ran in Den Burg. Hij is uiteindelijk blijven hangen bij Boschma Slachtbedrijf Texel nadat Cor het bedrijf van Aad van Heerwaarden heeft overgenomen. Voor Gerrit is er niet veel veranderd en is het werk nog steeds uitdagend en afwisselend. Hij vind het prettig om zelfstandig aan het werk te zijn maar de gezelligheid om als team samen te werken spreekt hem ook erg aan. Naast zijn hobby’s zoals biljarten en vis roken is het werk in het Slachtbedrijf een ideale combinatie op zijn leeftijd.

Rinnie Hoekstra

Rinnie woont in Harlingen. In zijn vrije tijd gaat hij graag vissen. Hij werkt als slachter bij Cor, vervoerd alle producten naar verschillende klanten op Texel en voert daarnaast technische werkzaamheden uit. Rinnie is al van jongs af aan werkzaam in het slagers vak en werkt sinds 2012 voor Slachtbedrijf Texel. Rinnie en Cor kennen elkaar vanuit Slachterij De Witte in Harlingen. Hier heeft Cor na zijn MAVO een aantal jaren samen met Rinnie gewerkt. De meeste mensen kennen Rinnie onder de naam Scooby.

Alexandra Hin

Alexandra, wonend in Oudeschild, heeft ruim 30 jaar gewerkt voor Slagerij Beverdam in Den Burg. Toen deze slagerij de deuren sloot is ze als interieurverzorgster begonnen. Het werk met vlees is altijd haar passie geweest. Ze is dan ook blij met haar nieuwe functie bij Boschma Slachtbedrijf Texel. Ze is drie dagen per week werkzaam bij het bedrijf en is onze expert op het gebied van de gourmet- en barbecue- schotels. Alexandra houdt niet van stilzitten en is dan ook graag in beweging. In haar vrije tijd sport ze dan ook graag en indien mogelijk doet ze zoveel mogelijk lekker op de fiets.

Frans Brinkman

Frans kent de eigenaar Cor van samenwerking bij andere slachterijen maar ook via hun gezamenlijke hobby sloeproeien. Frans is al jaren slachter op verschillende slachterijen en heeft de voorkeur voor varkens. Naast de werkzaamheden op Texel heeft hij een eigen vleesverwerkingsbedrijf in Joure.

Wouter Stark

Wouter woont in Oosterend en is in het voorjaar van 2017 als stageloper begonnen in het bedrijf. Tijdens zijn stage voor de opleiding veehouderij heeft hij meegeholpen aan de verbouwing van de slachtplaats en hielp hij tussen de bedrijven door mee met slachten en slagerswerkzaamheden. Inmiddels is Wouter klaar met zijn opleiding en is hij een vaste kracht op de dagen dat er geslacht wordt. Naast zijn werk voor Boschma Slachtbedrijf Texel is hij werkzaam bij Dros grondverzet waar hij veelal werkt met de zoogkoeien van Werner. Wouter zijn rustige karakter en ervaring met vee komen goed van pas tijdens de slachtdagen.

Bram Zoetelief
Bram is een geboren en getogen Tesselaar en is van de visverwerking overgestapt naar de vleesverwerking. Bram is vier dagen in de week werkzaam bij ons en is een manusje van alles. Hij helpt bij het slachten, bij de vleesverwerking maar ook transport van vlees tot aan Amsterdam is hem toevertrouwd. Naast zijn werk op het slachtbedrijf is hij actief als marketeer bij zijn eigen bedrijf B.Z.Marketing en houd hij van sporten zoals fitness en mountainbike.

Isabel van der Star

Isabel woont samen met Cor in Den Burg. Als zesjarig meisje van de boerderij kwam zij al met haar vader in de slachterij van Siep de Boer in De Cocksdorp. Haar ervaring en interesse in de veehouderij zorgen ervoor dat zij regelmatig werkzaam in op het ouderlijk bedrijf maar ook binnen Boschma Slachtbedrijf Texel. Zij ondersteund Cor met administratieve- en PR gerelateerde werkzaamheden. Maar ook op slachtdagen springt ze bij indien nodig waarbij ze voornamelijk aan het einde van de slachtlijn karkassen weegt en zorgt voor een goede registratie om de traceerbaarheid te waarborgen. Naast deze werkzaamheden is Isabel werkzaam als bedrijfsadviseur ( Flynth accountants en adviseursen als commissaris in de RvC van de Rabobank kop van Noord-Holland.

Slachtbedrijf Texel

Rondleidingen

Een bezoek aan Slachtbedrijf Texel is mogelijk. Wilt u via een rondleiding een kijkje achter de schermen krijgen dan kan dit op afspraak. Cor Boschma en zijn medewerkers kunnen je alles vertellen over het beroemde Texels lamsvlees, Texels Rundvlees en met name de verwerking ervan.