• IMG_3015
  • IMG_3015
  • IMG_3015
  • IMG_3015
  • IMG_2983

Texels varkensvlees

Bewust gezond zonder medicijnen

Sinds enkele jaren groeit de hoeveelheid varkens die op Texel worden geslacht en verkocht. Dit heeft met name te maken met het unieke concept wat de enige professionele varkenshouder op Texel hanteert. De familie Wijtten heeft al vleesvarkens sinds 1978. Het unieke concept is bewust door de familie gekozen en bestaat uit gezonde varkens in een gezonde en schone leefomgeving waardoor er geen antibiotica gebruik nodig is. Door de goede gezondheid liggen de varkens blij en tevreden in de ruime stallen met stro en genieten ze van de gevarieerde voeding. Dankzij de goede zorgen levert dit een gezonde ontwikkeling van zijn tevreden varkens.

Verantwoord en smaakvol

Steeds meer consumenten vinden het fijn dat lekker varkensvlees afkomstig van gezonde varkens te koop is bij verschillende slagers op Texel. Deze dieren worden in een groep met behulp van kort transport naar de slachterij gebracht waardoor de dieren geen stress ervaren. Op deze manier is een transparante keten ontstaan op Texel van een eerlijk product waarbij dierenwelzijn en milieu hoog in het vaandel staan en een bewuste keuze zijn.

Dat het vlees afkomstig is van gezonde varkens is ook direct te proeven. Het vlees is heerlijk mals met een goede bite. Dit is dankzij de goede beweging van de varkens in de strostallen waarbij het natuurlijke gedrag inclusief wroeten in het stro in de ruime stallen mogelijk is. Deze beweging zorgt tevens voor een goed gehalte aan intramusculair vet waarbij een mooie spekrand om het vlees zit. Op deze manier komt de pure authentieke smaak van varkensvlees het beste naar voren zonder dat dit vlees ongezond vet is.

Klik op de link als u meer wilt weten over:

Vleespakketten en barbecue schotels

Naast het slachten verwerken wij intern het grootste deel van alle karkassen. Iedere werknemer heeft daarin zijn eigen specialisme. Terwijl Cor de voorkeur heeft om de karkassen te verwerken, verwerken de werknemers het uitgebeende vlees in de verschillende snitten.

> Lees verder...