• vacumeren
  • lam 3
  • bedrijf 2
  • rund 11
  • bedrijf4
  • bedrijf 5
  • bedrijf 3

Even voorstellen: Cor Boschma

Als 9-jarig jochie was Cor Boschma (1976) niet weg te slaan bij de dorpsslager van Sexbierum (Fr.). Toen wist hij al: later als ik groot ben, wil ik ook ‘in het vlees’. Een droom die werkelijkheid zou worden.

Het beroep van slachter zit in de genen. Zijn overgrootouders hadden in Friesland al een slachterij. Opa Cor (1923) was gedeeltelijk slachter en daarnaast ook veekoopman. Een hakmes met inscriptie aan de wand in het huidige bedrijf vormt een fraaie herinnering. Cor’s vader zat niet in het vlees, maar de jonge Cor weer wél. De reden: vlees is gewoon een heel mooi product. Zeker als hieraan een goed leven vooraf is gegaan. Hoe groter het dierenwelzijn, hoe beter.

Na als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) bij diverse slachtbedrijven ervaring te hebben opgedaan en te hebben rondgekeken, belandde hij op Texel. Een kennis tipte hem dat slachter Aad van Heerwaarden - al jarenlang actief en een echte vakman - iemand zocht om te helpen. Een stap in het onbekende, want Cor was nog nooit op Texel geweest. Tijdens een zomer in een stacaravan leerde hij het eiland kennen en dat beviel zo goed, dat hij de overtocht definitief maakte. Sinds 2013 runt hij het bedrijf onder de naam Boschma Slachtbedrijf Texel.

Werknemers Boschma Slachtbedrijf Texel

Rinnie Hoekstra
Rinnie woont in Harlingen. In zijn vrije tijd gaat hij graag vissen. Hij werkt als slachter bij Cor, beent de runder karkassen uit en voert daarnaast technische werkzaamheden uit. Rinnie is al van jongs af aan werkzaam in het slagers vak en werkt sinds 2012 voor Slachtbedrijf Texel. Rinnie en Cor kennen elkaar vanuit Slachterij De Witte in Harlingen. Hier heeft Cor na zijn MAVO een aantal jaren samen met Rinnie gewerkt. De meeste mensen kennen Rinnie onder de naam Scooby.

 

Alexandra Vermeulen-Hin
Alexandra, wonend in Oudeschild, heeft ruim 30 jaar gewerkt voor Slagerij Beverdam in Den Burg. Toen deze slagerij de deuren sloot heeft ze tijdelijk in een andere sector gewerkt. Het werk met vlees is altijd haar passie geweest. Ze is dan ook blij dat ze alweer jaren bij Boschma Slachtbedrijf Texel werkzaam is. Ze is vier dagen per week werkzaam bij het bedrijf en is onze expert op het gebied van de gourmet- en barbecue- schotels. Alexandra houdt niet van stilzitten en is dan ook graag in beweging. In haar vrije tijd sport ze dan ook graag en indien mogelijk doet ze zoveel mogelijk lekker op de fiets.

 

Rinnie Hoekstra
Rinnie is 53 jaar en woont in Harlingen. In zijn vrije tijd gaat hij graag vissen. Hij werkt op de dinsdagen als slachter bij Cor en voert daarnaast technische werkzaamheden uit. Rinnie is al van jongs af aan werkzaam in het slagers vak en werkt sinds 2012 voor Slachtbedrijf Texel. Rinnie en Cor kennen elkaar vanuit Slachterij De Witte in Harlingen. Hier heeft Cor na zijn MAVO een aantal jaren gewerkt samen met Rinnie.

 

Sil Bosma
Sil is met zijn 17 jaar de jongste werknemer en woont in Den Burg. Hij is begonnen in de Horeca maar is per 2014 als leerling bij Cor begonnen nadat hij een aantal keer uit nieuwsgierigheid was wezen kijken bij Slachtbedrijf Texel. Naast het werk voor Cor gaat hij één dag in de week naar de Slagers vakschool in Heerhugowaard. Hier volgt hij de industriële opleiding. Sil is gek op koken en dat doet hij dan ook graag voor familie en vrienden in de weekenden.

 

Bram Zoetelief
Bram is een geboren en getogen Tesselaar en is van de visverwerking overgestapt naar de vleesverwerking. Bram is vier dagen in de week werkzaam bij ons en is een manusje van alles. Hij helpt bij het slachten, bij de vleesverwerking maar ook transport van vlees tot aan Amsterdam is hem toevertrouwd. Naast zijn werk op het slachtbedrijf is hij actief als marketeer bij zijn eigen bedrijf B.Z.Marketing en houd hij van sporten zoals fitness en mountainbike.

 


Slachtbedrijf Texel

Rondleidingen

Een bezoek aan Slachtbedrijf Texel is mogelijk. Wilt u via een rondleiding een kijkje achter de schermen krijgen dan kan dit op afspraak.

meer informatie 

 

Vleespakketten en barbecue schotels

Naast het slachten verwerken wij intern het grootste deel van alle karkassen. Iedere werknemer heeft daarin zijn eigen specialisme. Terwijl Cor de voorkeur heeft om de karkassen te verwerken, verwerken de werknemers het uitgebeende vlees in de verschillende snitten.

> Lees verder...